מרגישים אי נוחות בבטן?

צירופי מזון נכונים שיעזרו לכם

מרגישים אי נוחות בבטן?
נפיחות, צרבות, עצירות…
צירופי מזון נכונים יעזרו לכם

מזונות שונים זקוקים לאנזימי עיכול ורמות של חומציות ובסיסיות כדי להתפרק בצורה הטובה ביותר. השינויים שעובר המזון בתהליך העיכול מושפעים מחומרים שונים כמו, אנזימים ותססים. לכל אנזים יש פעולה משלו והוא פועל על סוג מסויים של מזון, לדוגמה, האנזימים שפועלים על פחמימות אינם יכולים לפעול על חלבונים או על שומנים.
כאשר אנחנו אוכלים מזונות בשילובים לא טובים, אנחנו לא מפיקים תועלת מן המזון, היות והמזון לא מתעכל בצורה מיטבית ונרקב ויוצר לנו רעלנים בגוף, שגורם לתחושות לא נעימות של נפיחות בבטן, עצירות, צרבות, עייפות וחולשה, אכילה לפי צרופי מזון נכונים, תחזק ותבריא אותנו.

קבוצות המזון העיקריות שחשוב לנו להכיר בהקשר של צירופי המזון:

עמילן: אורז, קינואה, כוסמת, תפוח אדמה, בטטה, לחם, פסטות עוגות וכל מה שעשוי מקמח.
חלבון: מהחי, בשר, עוף, דגים, מצרי חלב.
ומהצומח, אגוזים למניהם, קטניות, שעועית, עדשים ..
שומן: שמנים למניהם, טחינה, אבוקדו, אגוזים שהם גם חלבון וגם שומן.
פירות: מתוקים וחמצמצים.
פירות: חמוצים, פירות הדר וכו'
ירקות: ירוקים למניהם.
ירקות: עמילניים, גזר, סלק, דלעת..

צירופי מזון לא נכונים

א. חלבון עם עמילן…
מדובר בטעות הכי נפוצה!
רוב ארוחות הצהריים שלנו מורכבות ממנה חלבונית של בשר/עוף/דגים שנקראת "מנה עיקרית" ותוספות עמילניות של אורז/תפוח אדמה/פסטה. זהו צירוף שהגוף אינו יכול לעכל כהלכה ולכן רוב האנשים חשים עייפות גדולה לאחר ארוחת הצהריים.
ב. שני סוגי חלבון.
חלבון מן החי וחלבון מן הצומח, לדוגמה, עוף עם שעועית, חלבון עם ירקות עמילניים כמו גזר, סלק ודלעת.

צירופי מזון נכונים ומומלצים

א. חלבון עם ירקות – את מנת הבשר/עוף/דגים נכון לאכול עם סלט ירוק עשיר.
ב. עמילניים – פסטה, אורז, תפוח אדמה, בטטה, לאכול עם ירקות ירוקים.
ג. שומנים – טחינה, אבוקדו, לאכול עם כל העמילניים: לחם, פסטות,אורז והירקות הירוקים.
ד. קיטניות למניהם ניתן לשלב עם ירקות ירוקים.

מאחל לכם תיאבון בריא💪
ובריאות איתנה❣

המידע הינו כללי וניתן במטרה לשפר את איכות החיים בדרך טבעית ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ ו/או חוות דעת רפואית.

צירופי מזון נכונים שיעזרו לכם

דילוג לתוכן